Het snuisterhuis averbode binnenbrengen verkopen van eigen goederen kledij

Spelregels

Corona maatregelen

Yes het mag weer.

Onze deuren gaan weer helemaal open. Binnen brengen zal op afspraak blijven om de drukte en de stroom van goederen te kunnen spreiden.
Het voelt voor ons veel veiliger als we de goederen 72 uur kunnen laten staan voor we alles gaan uitpakken, oplijsten, prijzen en in de winkel brengen.

Afhankelijk van de hoeveelheid goederen die binnenkomen kan het 1 tot 3 weken duren voor we uw goederen kunnen verwerken.

Maak een afspraak
Mail ons om en afspraak te maken.
In normale omstandigheden kan het telkens dezelfde week tijdens onze openingsuren

Verpak uw goederen in afgesloten dozen
Zorg dat je uw spullen in afgesloten dozen verpakt met klantnummer en ingevuld contract + lijst.

Nummer uw dozen
schrijf op elke doos uw klantnummer met een dikke viltstift. Als je meerdere dozen hebt, nummer deze dan. Bv : klantnummer 218 doos nr 1 /2/ 3.
Per doos steek je een detail lijst in van wat er in de doos zit. In doos nr 1 steek je uw contract +lijst 1, in doos 2 lijst 2 enz……..

Heb je nog geen klantnummer ?
Als je nog geen klantnummer hebt vermeld dit dan in je e-mail en we bezorg er u 1 (geef je naam en adres en bankrekening nr mee door)

Schrijf op uw lijst hoeveel dozen je in totaal hebt binnen gebracht.
Dit ter extra controle zodat we zeker geen vergissingen kunnen maken

Zet de dozen achteraan in onze hangaar
We gaan minstens 72 uur wachten om de dozen te verwerken, dit om het risico van besmetting te verkleinen Daarom is het heel belangrijk dat uw dozen genummerd zijn, kan je volgen 😉

Houd vooral deze pagina in de gaten voor mogelijke wijzigingen in deze maatregelingen

Tips om het binnenbrengen en verwerken (voor ons en voor uzelf) sneller en makkelijker te maken.

 • Wij aanvaarden uw consignatie lijst enkel als er door ons minstens 10 goede stuks kunnen weerhouden worden.  Dit om te voorkomen dat de kost van de administratie voor ons hoger is als de opbrengst.  
 • Gebruik bij een kartonnen doos of kapstokken die u niet meer nodig hebt, en die we u dus niet meer terug moeten bezorgen.
 • Zorg voor propere goederen in de stijl van onze winkel.
 • Klokken en uurwerken worden enkel volledig werkend aanvaard dus met een werkende batterij. 
 • Schoenen zonder schoendozen binnenbrengen aub.
 • Goud mogen wij niet verkopen het heeft dus ook geen zin om echte gouden juwelen binnen te brengen. 
 • Vermeld voldoende informatie op uw consignatie lijst, zodat wij uw goederen na de consignatie periode snel en makkelijk terug vinden.
 • Voor kleding steeds het merk, beschrijving, maat en kleur vermelden.
  b.v.: Rood – jurk – merk, ‘Essentiel’ – A lijn met opgestikte zakjes en rood riempje – small
 • Voor snuisterijen steeds het materiaal en kleur vermelden
  b.v. : Wit – Taartschotel op voet met deco bloemen – porselein
 • Afhalen van meubels is voorlopig even geen optie voor ons. U mag ze brengen op afspraak, gelieve eerst foto’s te sturen.

Beste binnenbrenger, willen jullie ons helpen om jullie goederen beter te helpen verkopen? Je kan daar heel makkelijk aan meehelpen simpelweg door onze postste delen en/of  te reageren op de posts die we wekelijks doen op onze Het Snuisterhuis facebook pagina of onze instagram. Zeker als je zelf ook spullen binnenbrengt is dit dubbel in je voordeel want meer bekijks op sociale media hoe meer kans dat je spullen verkocht raken. Ook als gewone klant heb je er voordeel bij omdat andere mensen hierdoor ons leren kennen en er dus ook nog meer diversiteit in de binnengebrachte goederen komt.

Hoe werkt het om jouw tweedehands kleding en snuisterijen te verkopen?

Tweedehands goederen spullen verkopen in onze tweedehands winkel

Spullen binnenbrengen

Tweedehands kleding en snuisterijen kunnen op afspraak tijdens onze openingsuren worden binnengebracht, met een in tweevoud ingevuld consignatieformulier en consignatiecontract. Je kan beide formulieren downloaden op onze website, of in de winkel komen ophalen om thuis in te vullen. De formulieren zijn met adobe reader ook digitaal in te vullen, waarna je ze kan afprinten en ons een kopie kan bezorgen op ons e-mail adres. (Bij het binnenbrengen moeten er wel 2 ingevulde consignatie formulieren aanwezig zijn omdat deze moeten afgetekend worden )

Het aantal is beperkt tot max. 20 stuks per maand (incl. kleding, schoenen, accessoires en/of decoratie). Hieruit selecteren wij de beste stuks naargelang de vraag en het reeds bestaande aanbod in de winkel. Wees dus zelf streng en selectief in uw keuze. Wij aanvaarden vanaf nu uw consignatie lijst enkel als er door ons minstens 10 goede stuks kunnen weerhouden worden.  Dit om te voorkomen dat de kost van de administratie voor ons hoger is als de opbrengst.

Wij selecteren enkel tweedehands kleding die in zeer goede staat verkeren, die proper gewassen en gestreken zijn, vrij van vlekken, scheuren, geuren, sigarettenrook en dieren haren . Het gaat dus vooral om miskopen en niet om afgedragen kleding ! Kleding die niet aan deze voorwaarden voldoen worden automatisch geweigerd. Indien u snuisterijen wilt aanbieden gelieve dan ook te zorgen dat deze netjes afgewassen zijn.

Afhankelijk van ons huidig aanbod, kan er tijdelijk een stop worden gezet op bepaalde maten bekijk deze pagina dus altijd even voor u binnenbrengt !

De verkoop

Aangeboden tweedehands kleding & snuisterijen worden in de loop van de week na het binnenbrengen door ons geselecteerd en geprijsd. De definitieve, gedateerde consignatie lijst wordt u per mail doorgestuurd. De stukken die niet geselecteerd werden kunnen ten laatste 15 dagen na het binnenbrengen weer opgehaald worden. U kan er ook voor opteren om de niet geselecteerde stukken aan ons te schenken om te recycleren, of om aan het goede doel van onze keuze te doneren. In dat geval hoeft u ze niet meer op te halen.

De geselecteerde goederen worden in onze winkel te koop aangeboden gedurende 3 maanden. Bij verkoop krijgt u als verlener 50 % van de winst (exclusief 21% taksen). Het snuisterhuis bepaalt aan welke prijzen uw aangeboden goederen verkocht worden, en is vrij om deze prijzen aan te passen tijdens de solden en/of speciale acties.

Einde consignatie

Als uw periode van 3 maanden consignatie voorbij is neemt u via e-mail contact met ons op, wij halen dan de overgebleven goederen uit de winkel en maken een overzicht op. Dit kan tot maximum 3 weken in beslag nemen afhankelijk van de drukte.

Van zodra dit gebeurt is nemen wij contact op om uw uitbetaling te regelen. Dit gebeurt via overschrijving op het ogenblik dat u uw niet verkochte goederen komt ophalen, dit binnen de 15 dagen. Bij voorkeur komt u uw onverkochte goederen ophalen op een donderdag tussen 14 en 19 uur.

Let op !!

Als u ons niet contacteert binnen 30 dagen na het vervallen van uw consignatie periode, of u komt uw goederen niet ophalen binnen de 15 dagen nadat wij contact met u opnamen worden alle goederen automatisch eigendom van Het snuisterhuis, en zal er ook geen uitbetaling meer mogelijk zijn. Indien u belet bent, of indien er is iets tussen gekomen hebben wij daar alle begrip voor. Breng ons daarvan dan voor het einde van de 15 dagen op de hoogte zodat wij de datum kunnen verlengen.

Welke tweedehands goederen kan u bij ons binnenbrengen voor verkoop?

tweedehands kleding:

Veel dames hebben nog mooie kleren in hun kast hangen die ze zelden of nooit dragen . Miskopen, te groot of te klein geworden kleding , … het overkomt ons allemaal wel eens. Heb je zelf ook een aantal mooie stuks waar je je toch niet meer zo goed in voelt, of die je niet meer passen? Geef ze een tweede kans!

 • Dameskleding van maat 36 tot maat 46.
 • Miskopen, dus geen afgedragen kleding!
 • Uitsluitend kwalitatieve, recente modieuze dameskleding
 • (maximum 2 jaar oud, tenzij vintage of uitzonderlijk).
 • De kleding dient in onberispelijke staat worden binnengebracht. Dus gewassen, gestreken en vrij van vlekken, scheuren, sigarettenrook en dieren haren.
 • Kijk na of de knopen en ritsen nog intact zijn, en de inhoud van de zakken is leeggemaakt.
 • Geen ondergoed, sportkleding, kousen en basis stuks zoals effen T-shirts.
 • Wij vragen u reeds thuis selectief te werk te gaan, onze spelregels in acht genomen.
 • Het snuisterhuis zal enkel de beste stuks selecteren, naargelang de vraag en het reeds bestaande aanbod.
 • De kleding blijft 3 maanden in de winkel, hou dus zelf rekening met de seizoenen. Breng dus bijvoorbeeld geen zomerkleding binnen in november.

Tweedehands accessoires:

 • Schoenen, dienen in perfecte staat en proper te zijn. De hakken niet beschadigd, de buitenzool niet afgelopen. De binnenkant niet ingelopen en binnenvoering nog intact. Schoendozen kunnen we niet voor u bewaren. Tweedehands schoenen die gepoetst worden binnengebracht maken meer kans om geselecteerd te worden! Denk ook even aan het poetsen van de zolen.
 • Juwelen, onze klanten blijken een voorkeur te hebben aan zilver. Fantasiejuwelen zijn ook welkom, maar hou er rekening mee dat deze aan een kleinere prijs verkocht zullen worden.
 • Broeksriemen, let even op of de gaatjes niet doorgescheurd zijn en de sluiting nog goed werkt.
 • Sjaals zijn zeer seizoensgebonden, wees dus selectief naargelang de seizoenen
 • Handtassen, een topartikel in onze tweedehands winkel Het snuisterhuis! Onze voorkeur gaat uit naar grotere, tweedehands lederen handtassen. Maar wegens groot succes in de verkoop van handtassen zijn alle types en materialen welkom. Vermeld steeds fouten en lichte beschadigingen op uw consignatie formulier, en zorg dat de handtas zowel vanbinnen als vanbuiten proper en volledig leeggemaakt is.

Tweedehands snuisterijen:

Bij grote stukken is het interessant om veel inpak werk te vermijden. Daarom stellen wij voor dat u eerst foto’s neemt van de tweedehands snuisterijen die u wenst binnen te brengen voor verkoop, en deze naar onze Facebook, whatsapp of email te versturen. Wilt u liever binnenspringen in de winkel met uw digitale camera ? Doe dit dan bij voorkeur ook op een donderdag. Uiteraard krijgen de snuisterende klanten die op dat ogenblik moeten worden voortgeholpen, eerst voorrang.

Enkel netjes afgewassen tweedehands interieur snuisterijen die passen in het concept van Het snuisterhuis. D.w.z. GEEN elektrisch materiaal, kookpotten, baby uitzet enz…

 • Voor tafellakensbedspreien en plaids telkens de maten vermelden op uw consignatie lijst. GEEN beddengoed, handdoeken etc.
 • Als u twijfelt of uw tweedehands snuisterijen passen in ons concept kan u altijd in onze winkel komen kijken naar ons aanbod.
 • Indien een artikel een fout bevat of bijvoorbeeld gescheurd is, indien ergens een stukje van is afgebroken, of een serie niet compleet is; gelieve dit steeds te vermelden op uw consignatielijst.

Tweedehands meubels:

Net zoals bij de snuisterijen is het belangrijk om onnodig inpak en sleurwerk te voorkomen. Stuur daarom eerst een foto van het tweedehands meubel naar onze email, facebook of whats app !

Tweedehands meubels dienen bij voorkeur zelf gebracht te worden, en dit steeds op afspraak. Als alternatief kunnen we meubels van gelijkvloers komen ophalen aan 0,75 cent per gereden kilometer(heen en terug) + 25€.
Hou er rekening mee dat tweedehands meubels tegenwoordig aan een kleine prijs verkocht worden, met spijt voor het handwerk van sommige authentieke oudere meubels.

consignatie contract
consignatie lijst